Cajunkryddad älgentrecôte med vitlöksbetor, persiljesmör & citrusäppelsallad

Är din partner lika het som den här fredagsmiddagen? Hoppas! Cajunkryddad älgentrecôte med vitlöksbetor, persiljesmör och citrusäppelsallad är den ultimata uppladdningen oavsett hur du väljer att spendera din fredagskväll.
Pontus Karén

Pontus Karén

Kock & Matkreatör

17 steg att laga

13 ingredienser

<60min

Denna rätt innehåller laktos som enkelt går att ta bort genom att göra persiljesmöret på laktosfritt smör.

Ingredienser:

  • 600 g Renrostbiff
  • Cajunpeppar
  • 4 klyftor vitlök
  • Olivolja
  • 150 g rödbetor
  • 150 g polkabetor
  • 2 gröna äpplen
  • 1 citron
  • 1 kruka persilja
  • Salt & Peppar
  • 1 tsk Honung
  • 1 Rödchili
  • 300 g smör

Vitlöksbetor

Lägg alla betorna i en kastrull fylld med mycket vatten.

Krossa 3 vitlöksklyftor och lägg ner i kastrullen, se till att salta vattnet rikligt & koka tills alla betor är mjuka men med lite stuns kvar.

Detta tar ca 40-50 min. Kyl ner och skala dom.

Vid servering så skivar du dom ganska tunt & lägger om lott.

1

Cajunkryddad Renrostbiff

Skär upp renrostbiffen i 4 lika stora bitar (brukar ligga 2 biffar i 1 förp, då delar du bara på mitten).

Putsa bort eventuellt alla senor som är kvar.

Gör en rub på ca 3 tsk Cajunpeppar (mald), 2 tsk salt, 1 tsk honung lite svartpeppar, 0.5 finhackad chili & 1 pressad vitlök. Obs denna ska bli ganska het & stark!

Massera in rubben på renen & låt den stå i rumstempratur ca 1 h innan tillagning.

2

Citrusäppelsallad

Skölj äpplena noggrant & riv på grova sidan på ett rivjärn.

Blanda upp med cest & saft från 1 citron.

Hacka massa persilja grovt & blanda precis innan servering.

3

Persiljesmör

Ta fram smöret i god tid så det är mjukt. Mixa ca 0,5 kruka persilja i en mixer.

Vispa upp i en matberedare tillsammans med det varma smöret. Smaka av med salt.

4

Vintips!

The Butcher 2019 –  Ett veganskt rödvin som har en häftig men mjuk karaktär från Österike. En Pinot Noir som håller en högre klass än många andra av samma druvsort. Kryddiga smaker av Nötighet, Skogshallon, Fat och jordgubb får den att gifta sig ordentligt med äpplesalladen och hettan från Köttet.

Pris 169:- finns på dom flesta systembolagen.

Annonsblockerare upptäckt!

Pausa gärna adblock när du läser Femenine, vi är annonsfinansierade och vill gärna kunna göra nya spännande nummer för er att läsa.

Refresh

Loading..