Chipotlemarinerad renytterfilé med vitlök och soja, serveras med rawfoodsallad, picklad rödlök & rödbetspuré

Onsdag och halvtid i veckan!
Bara två dagar kvar till fredag, tänker du, och drar ihop en riktig pangmiddag. Vad kan gå fel med chipotlemarinerad renytterfilé i kombo med rawfoodsallad, picklad rödlök och rödbetspuré? Just det – ingenting.

Pontus Karén

Pontus Karén

Kock & Matkreatör

7 steg att laga

19 ingredienser

<60min

Denna rätt innehåller laktos som enkelt kan undvikas genom att byta till laktosfri grädde.

Ingredienser:

  • Ca 600 g renytterfilé
  • 200 g smör100 g polkabetor
  • 300 g rödbetor
  • 2 st morot
  • 1 st palsternacka
  • Ca 100 g rödkål
  • Matolja
  • 1 citron
  • Ättika
  • Socker
  • 2 rödlökar
  • 2 dl grädde
  • Persilja
  • Salt & peppar
  • 1 vitlök
  • Ca 3 torkade chipotle chili
  • 2 tsk soja
  • Rapsolja

Chipotle är en torkad rökt chili, oftast jalapéno

Passar bra i nästan alla maträtter för extra hetta. Våga experimentera med chipotle i allt från hamburgare till chili con carne!

Gör så här:

Renytterfilé

Lägg chipotlechilin i blöt så den mjuknar, det tar ca 5-10 minuter.

Lägg ner i en mixer tillsammans med vitlök, soja, svartpeppar och ca 1 msk rapsolja.

Mixa tills du har fått en het marinad.

Dela renytterfilén i fyra lika stora bitar och marinera i rumstemperatur cirka 15 minuter.

Stek köttet – jag rekommenderar medium rare och att verkligen låta köttet vila innan det skärs upp.

1

Rödbetspuré

Skala och dela rödbetorna i mindre bitar. Häll ner i en kastrull och koka tills de är mjuka.

Lägg i en mixer och mixa tills du fått ett mos. Tillsätt grädde och smör lite i taget tills du får en slätare puré. Krydda med salt och peppar.

2

Picklad rödlök

123 lag:
Koka ihop 3 dl vatten med 2 dl socker och 1 dl ättika. Koka på låg värme tills sockret är upplöst.

Skiva båtar av löken och slå på vätskan.

Låt stå i cirka tio minuter.

3

Rawfoodsallad

Skala morötter, palsternacka och betor. Skär i tunna och fina stavar.

Lägg allt i en bunke och spola försiktigt under kallt vatten.
Finstrimla rödkålen och tillsätt i bunken. Spola under kallt vatten i cirka 10 minuter.

Häll av vattnet och droppa över matolja, och krydda med saften från en citron samt salt och peppar.

4

Servering

Skär upp köttet i en centimeter tunna skivor.

Garnera tallriken med lite färsk timjan.

5

Annonsblockerare upptäckt!

Pausa gärna adblock när du läser Femenine, vi är annonsfinansierade och vill gärna kunna göra nya spännande nummer för er att läsa.

Refresh

Loading..