Apelsin- & rosmarinmocktail

En perfekt brunchdrink. Kombinationen av citrusjuicer med rosmarinsockerlag, toppad med bubbelvatten är förvånansvärt upplyftande och uppfriskande.

Det är något mer speciellt än en vanlig apelsinjuice utan att nödvändigtvis behöva kliva på de tunga artilleriet före eftermiddagstimmarna (även om champagne eller en lite gin förmodligen inte skulle skada smaken om du vill ha det i).

Och receptet? Så enkelt som att koka lite vatten och pressa lite frukt.

Femenine
Femenine

2 steg

9 ingredienser

<20min

Ingredienser:

  • 6cl apelsinjuice
  • 6cl blodapelsinjuice
  • 2cl färsk citronsaft
  • 2cl rosmarinsockerlag
  • 6cl mineralvatten
  • Rosmarinkvist för garnering
  • Apelsinskiva för garnering

    Rosmarinsockerlag:

  • 2 kvistar rosmarin
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten

Gör så här:

Rosmarinsockerlag

  1. Koka upp vatten och socker i en liten kastrull på medelhög värme, rör om tills att sockret är upplöst.
  2. Avlägsna från värme. Låt rosmarinkvistarna ligga och dra i den värma sockerlagen i 10-15 minuter för att ta smak.
  3. Ta bort rosmarinen, kyl ner helt och förvara i en lufttät behållare tills den är klar att användas.

1

Apelsin- & rosmarinmocktail

  1. I en cocktailshaker fylld med is, kombinera apelsinjuicer, citronsaft och rosmarinsockerlagen. Skaka kraftigt tills den är kyld.
  2. Häll i ett glas och toppa med mousserande vatten. Garnera med en kvist rosmarin och en apelsinskiva om så önskas.

2

Annonsblockerare upptäckt!

Pausa gärna adblock när du läser Femenine, vi är annonsfinansierade och vill gärna kunna göra nya spännande nummer för er att läsa.

Refresh

Loading..