Renrostbiff serveras med sockrade smålökar, palsternackspuré & gräddkokt grönkål

Ärtsoppa och pannkaka på en torsdag? Traditioner i all ära – men ibland får man hitta på nya! Kanske renrostbiff med sockrade smålökar blir ett stående inslag hemma hos dig?

Pontus Karén

Pontus Karén

Kock & Matkreatör

7 steg att laga

8 ingredienser

<30min

Denna rätt innehåller laktos som enkelt går att byta ut mot laktosfri grädde & smör.

Ingredienser:

  • 600 g renrostbiff
  • 0.5 kg palsternacka
  • 300 g smör
  • Ca 200 g smålökar
  • 1 paket grönkål
  • 0.5 l grädde
  • 1 paket frysta lingon
  • 3 dl socker

Gör så här:

Rostbiff

Blanda ett paket lingon (ca 500 g) med 2 dl socker.


Skär renrostbiff i portionsbitar, ca 150 g per person. Krydda med salt och peppar.

Stek på hög värme ca 2 minuter per sida, och låt vila ca 5 minuter för en bra mediumtemperatur i mitten.

1

Gräddkokt grönkål

Skala och dela smålökarna på mitten. Stek i smör tills de får en gyllengul färg.

Tillsätt 1 dl socker och låt karamelliseras.

Slå på grädden och reducera till ungefär hälften.

Skär eller riv grönkålen i mindre bitar, släng i och vänd runt i grädden innan servering.

2

Palsternackspurén

Skala och skär ner palsternacka i mindre bitar. Lägg ner i din mixer.

Mixa tills det börjat bli krämigt, tillsätt smör i mindre bitar och smaka av med salt och peppar.

3

Servering

Garnera med lite färska örter.

4

Annonsblockerare upptäckt!

Pausa gärna adblock när du läser Femenine, vi är annonsfinansierade och vill gärna kunna göra nya spännande nummer för er att läsa.

Refresh

Loading..