Tunnbrödsrulle med kryddig renkebab med krispig savoykål, dijonäs och ostronkivling

Som Ernst brukar säga – i det enkla bor det vackra. Och enkla smaker kan ofta överraska – och ibland är plockmat det absolut bästa för familjefriden.

Pontus Karén

Pontus Karén

Kock & Matkreatör

7 steg att laga

13 ingredienser

<30min

Denna rätt innehåller gluten & laktos. Byt ut brödet och stek i laktosfritt smör för att undvika allergener.

Ingredienser:

  • Ca 400 g renrostbiff
  • Smör till stekning
  • 1 savoykålshuvud

  • 1 tsk spiskummin

  • 1 tsk salt
  • 
1 tsk paprikapulver

  • 1 tsk socker

  • 1 tsk chilipulver

  • 1 tsk vitlökspulver
  • 
1 tsk mixade fänkålsfrön

  • Ca 100 g ostronkivling

  • 3 msk Majonäs

  • 1 tsk dijonsenap
  • 
4st tunnbröd

Gör så här:

Putsa rostbiffen från eventuella senor. Strimla köttet i tunna fina strimlor, krydda med alla torra kryddor och bryn snabbt på hög värme och dela upp på fyra portioner.

Bryt av två blad savoykål per person, skär av roten i mitten av bladet. Blanchera i ca 3 minuter. Kyl av dem i kallt vatten och lägg sedan åt sidan.

Blanda 1 tsk dijonsenap med 3 msk majonäs och smaka av med salt och peppar.

Dra isär små fina strimlor av ostronskivlingen, stek hårt i rikligt med smör och lite olja. Krydda upp med salt och peppar.

Blanchera:

Även kallat förvälla. Blanchering är att koka upp t ex grönsaker i lättsaltat vatten och därefter spola dem med kallt vatten.

1

Servering

Lägg ut ett tunnbröd, stryk på dijonäs och lägg på 2 blad savoykål. Lägg på den strimlade svampen och renen.

Forma till en rulle. Skär snett i mitten och rulla in änden i folie och servera ståendes.

2

Annonsblockerare upptäckt!

Pausa gärna adblock när du läser Femenine, vi är annonsfinansierade och vill gärna kunna göra nya spännande nummer för er att läsa.

Refresh

Loading..