Outfits för midsommar

6 outfits för att du ska känna dig som en midsommardröm
Ann-Sofie Bäck

Ann-Sofie Bäck

Mode

I juninumret av Femenine bjuder moderedaktör Ann-Sofie på 6 olika outfits som kan passa bra till midsommar. Tidlösa och klassiska plagg i ljusa färger är bra investering som du kan använda hela sommaren.

Det spelar ingen roll om det är 5 grader och regn – vi sitter ute oavsett. Midsommar är tillsammans med jul en av de största helgerna i Sverige. Många har sina egna traditioner, allt från hur sillen ska läggas in till hur tårtan ska bakas.
På midsommar äter vi inte mindre än 5 miljoner liter jordgubbar, 3000 ton sill och och potatiskonsumtionen ökar med 100 procent från 1200 ton till 2400.

Midsommarafton är till för att njuta, äta god mat, binda vackra kransar och uppskatta livet och tillvaron. Gör det i en riktigt snygg midsommaroutfit!

Midsommarafton kommer ofta med klädångest. Räck upp handen om du också hör till dom som brukar vara ute i sista minuten, och står och trängs i svettiga butikslokaler i jakt på skira vita klänningar med volang som går sönder efter två gånger i tvätten.

Istället för att köpa billigt – satsa på bättre kvalitét. Nyckelplagg i garderoben som du kan använda igen och igen är
bättre för miljön även om de just för tillfället kanske gör lite ont i plånboken.

Outfit 1

En helvit outfit kan aldrig bli fel på sommaren. Vitt går ju dessutom med allt så dessa plagg kommer bli nyckelplagg i garderoben att matcha och bära med nästan vad som helst. Passar ju dessutom lika bra en midsommarfest som studentfirande. Med en stråhatt till undviker du solen men inte ögonkontakt och en stor väska till gör outfiten lite mer edgy och du får plats med både sillen och nubben där i.

Skapa den här looken:

Outfit 2

Bär du normalt sett inte färg men är sugen på att göra det passar en klänning med lite lugnare färger bra. Ett chunky-armband och lite fetare sandaler till en söt klänning blir en snygg brytning.

Skapa den här looken:

Outfit 3

Nudefärgat passar till ALLT. Och pumps är inte bara till för fest. Dessa accessoarer till ett par skinny jeans och en vit skjorta blir pricken över i:et även en vanlig vardag.

Skapa den här looken:

Outfit 4

Plagg i linne är en fantastisk uppfinning! Skönaste materialet att bära varma sommardagar och det blir bara snyggare om det ser lite skrynkligt och använt ut. Denna look kan du bära vilken sommardag som helst och du kommer se så där effortless och chict avslappnad ut. Svida om till linnebyxor istället för shorts på kvällen när myggen börjar surra.

Skapa den här looken:

Outfit 5

Ränderna går aldrig ur! Denna look får mig att tänka på den svenska skärgården. I väskan får du plats med både en tröja till kvällen och kanske det viktigaste av allt på midsommarafton – paraplyet. Birkenstock är lika fotvänliga som fotovänliga och moderiktiga. Vi tackar gudarna för deras comeback för några år sedan, aldrig har våra sommarfossingar varit så glada!

Skapa den här looken:

Outfit 6

When in doubt, wear a jumpsuit! Är det en klänning? Är det ett par byxor och en topp? Nej, det är en jumpsuit! Ett fenomenalt plagg där du slipper matcha över- med underdel. Det liknar en klänning men är 100% vindsäker! Matcha med en kavaj, gärna en oversized eller några storlekar för stor, en clutch under armen och klassiska smycken.

Skapa den här looken:

Annonsblockerare upptäckt!

Pausa gärna adblock när du läser Femenine, vi är annonsfinansierade och vill gärna kunna göra nya spännande nummer för er att läsa.

Refresh

Loading..