Hur gör man med en trädgård?

En sen kväll i februari börjar jag längta efter en trädgård. Det är totalt ologiskt. Jag är ingen trädgårdsperson, nämligen, utan mer en dricka-kaffe-latte-på-stan-person om vi nu ska vara ärliga med varandra redan från start. Jag tror att pandemin haft den effekten på ganska många. Det är ett slags uppdämt behov som pockar på, en känsla av att vilja känna sig lite mer grundad i jorden. Men hur gör man?
Jenny Bergvall

Jenny Bergvall

Grundare

Hur fan gör man med en trädgård? Ja, jag undrar verkligen när jag står på en bit land som jag för 250 kronor per helår får hyra av kommunen. Hur gör jag nu? Jag gräver lite, rycker upp lite rötter, går runt litegrann.. Inser att jag känner mig ungefär som en pensionär som ska betala med E-faktura. Jag känner liksom.. vilsen? Vet inte hur man gör. Vart börjar man?

I “hur fan gör man med en trädgård” får ni följa med mig, Jenny, när jag försöker förstå hur man gör för att odla sin egen mat. För det är något slags uppdämt behov som jag märker att många har – att få påta i jorden, plantera och skörda. Att känna sig lite mer förankrad i jorden.

Och visst kan man romantisera bilden av trädgårdsarbete, men när man står där med en påse koskit och en grep och inte har en aning om vad man håller på med – ja, då är den här sidan räddningen för dig. Jag har liksom googlat allt som går att googla så du slipper, och när det går helt åt helvete så kan ju jag berätta det så du slipper göra samma misstag i din trädgård.

Vi ses här i det digitala trädgårdslandet!

 

“Är man avslappnad nog för att sitta och titta på en nyckelpiga en stund slipper man äta magmedicin till hösten.”

 

Ernst Kirchsteiger

 

Annonsblockerare upptäckt!

Pausa gärna adblock när du läser Femenine, vi är annonsfinansierade och vill gärna kunna göra nya spännande nummer för er att läsa.

Refresh

Loading..