FEMENINE

MAGAZINE

No.01

Välkommen

Välkommen till första numret av Femenine! Jag är så stolt och glad över att få välkomna dig in i värmen.

Femenine kom till när jag var permitterad och hade långtråkigt. Jag började köpa hem massvis av magasin för att få tiden att gå. Min sambo började ganska snart gnälla över högarna som hamnade lite överallt, på vardagsrumsbordet och köksbänken. Tidningarna låg framme och jag hade inte samvete att slänga bort dom. 

Då kom jag på tanken – ett digitalt magasin, med samma härliga känsla, med roliga inslag, inspirerande reportage – allt som ger livet en guldkant. För ibland är det en välkommen verklighetsflykt, ett eget happy-place där man kan få ett avbrott från allt annat. 

I det här numret finns, förutom massor av spännande intervjuer och reportage, en helt fantastisk meny med norrländska smaker från @norrlandsvilt komponerat av matkreatör Pontus. Vad ska man ta sig till med trädgårdens alla rabarber? Och vad ska man ha på sig till midsommar?

Om du skapar ett konto här så kan du spara allt du gillar ur det här numret till din egen profil. Aldrig mer behöver du klippa ut, ringa in, eller vika sidorna. Spara allting tryggt på samma ställe. Det är helt gratis.

God läsning!

Jenny Bergvall

Grundare

Reportage

Hjälp! Mitt barn vägrar äta!

Kanske sitter ni vid matbordet, och pustar ut efter en lång dag på förskolan och jobbet. Ni ska precis till att äta när din älskade gullunge snörper på munnen och helt plötsligt påminner om en mycket liten, men verklig, diktator.

Nej. Inte äta. Med tilltagande stress och oro så leker och trugar du, men fortfarande utan respons. Nej. Vill inte. Varför är det så vanligt med barn som matvägrar? Och vad kan man göra när varenda måltid slutar i tårar och konflikt?

Femenine har pratat med Ann Fernholm, vetenskapsjournalist, författare och barnmatsaktivist.
Med böckerna ”Smakäventyret: att lära små barn att äta mat” och ”Stora boken om barn och mat” vill hon inspirera föräldrar till att våga tänka bortom barnmatsburkar och färdiga puréer.

D.I.Y & Inredning

Förvandla loppisfynd med färg och bakpulver

Ingen har väl missat den stora hypen att måla med färg och bakpulver? Det kan, som ni säkert vet, vara lite trixigt att få färg att fästa på alla underlag men blandar man i bakpulver, eller bikarbonat som också fungerar, så blir konsistensen lite mer porös och får därmed bättre fäste. Häng med i mina steg-för-steg för enkel förvandling!

Hälsa

Reproduktiv hälsa

Mens – en följeslagare genom de fertila åren i livet. Många tycker att mens är äckligt, obekvämt och gör ont. Men faktum är att mensen är en hälsomarkör som talar om att kroppen fungerar som den ska. Våran barnmorska Katarina förklarar mer om vad som händer i kroppen och hur mensen förändras genom livet. I det här numret fokuserar vi mycket på reproduktiv hälsa och lär oss mer om PCOS, PMS, PMDS och mensvärk.

Mode

Sommar, sommar, sommar

I juninumret av Femenine bjuder moderedaktör Ann-Sofie på 6 olika outfits som kan passa bra till midsommar. Tidlösa och klassiska plagg i ljusa färger är bra investering som du kan använda hela sommaren.

Reportage

Hur är det att leva med PCOS?

My Westerdahl fick det tuffa beskedet 2010. Då vägde hon 170 kilo till sina 163 cm.
Läkarkåren stod eniga; hon hade 2 år kvar att leva om hon inte förändrade sin situation.
Deprimerad, med astma, allergier, och oförmögen att knyta sina egna skor.

Många känner igen henne som LCHF-ingenjören. I många år har hon bloggat om sin viktresa, sitt sätt att tänka och förhålla sig till kroppen. I det här numret av Femenine pratar vi med My om hennes PCOS-diagnos, vad den inneburit och hur hon lärt sig att leva med den.

Recept nr 01

Vilda maträtter från oss

Att äta kött eller inte är 2000-talets att vara eller icke vara. Kanske är vägen framåt mer grönsaker på tallriken, men bättre kvalitét på kött när vi väl äter det? Matkreatör Pontus Karén bjuder på en grym viltmeny från Norrlandsvilt. Be din handlare ta in deras produkter och jag lovar att du inte kommer ångra dig!

Recept nr 01

Smått & Gott

Annons
Trädgård

Vi har skaffat en kolonilott

Två millenials. En trädgård. 100 frågeställningar, 16 pallkragar, 15 olika fröpåsar – vart ska det sluta?

Annonsblockerare upptäckt!

Pausa gärna adblock när du läser Femenine, vi är annonsfinansierade och vill gärna kunna göra nya spännande nummer för er att läsa.

Refresh