FEMENINE

MAGAZINE

No.02

Välkommen

Välkommen till Femenine nummer två!

Om det är något som används mer och mer flitigt i kampanjer, när det gäller allt från tandborstar till hörlurar, så är det nakna kvinnokroppar. Det handlar inte om bilder från stranden i bikini – nej, det handlar om bilder där kroppen är sexualiserad utifrån ett uppenbart manligt perspektiv, med halvöppna munnar, slutna ögon, nakna bröst och rumpor i små stringtrosor.

Sex säljer, och har alltid gjort. Det är inget nytt under solen.

Men hur ska vi kunna lära våra barn kring integritet när nakna bröst och rumpor finansierar den typen av liv som många drömmer om? Dyra krognotor, fina bilar, semesterhus utomlands, och egna klädkollektioner.

Många barn har influencers som idoler och förebilder, och följer dem slaviskt både på Youtube och Instagram.

Barn gör som bekant inte som vi säger, utan barn gör som vi gör.
I det här numret av Femenine har vi pratat med Maria Dufva, kriminolog och författare till flera böcker om ungdomars utsatthet på nätet, kring hur man som förälder kan minimera riskerna med sitt barns digitala närvaro.

För en sak är säker – med ett outvecklat konsekvenstänk, en kamera och oändlig möjlighet till kommunikation i spel och chattar blir Internet snabbt världens farligaste lekplats.

Vi har pratat med Pia Bodelson, som blev kroniskt sjuk i 17 år av sina bröstimplantat om den långa resan tillbaka till livet.

Therese Mabon, som är verksam som relations- och sexcoach vill att kvinnors lust ska få ta mer plats. Själv har hon haft sex med sin make sedan nästan 30 år tillbaka 1000 dagar i streck och tycker att sexlivet är det allra bästa efter 50. Läs hennes tips för en hållbar relation, det är väldigt inspirerande.

Moderedaktör Ann-Sofie ger dig avslappnade semesteroutfits för lata sommardagar, och vi ger dig den bästa plåtmaten som tillagar sig själv i ugnen medan du ligger i solstolen. Dessutom – en komplett guide till sommarens bästa roséviner.

Det och mycket annat – i det här numret av Femenine.

God läsning och glad sommar!

Jenny Bergvall

Grundare

Reportage

De har haft sex över 1000 dagar i rad

Therese Mabon har två söner och en hund. Om vi ska fortsätta prata i siffror är hon 52 år gammal och har haft sex med sin make sedan snart 30 år 1000 dagar i streck. Som sex- och relationscoach verkar hon för ett öppnare klimat kring sex och kvinnlig lust.

I Femenine berättar hon varför sexlivet är bäst efter 50, varför sex borde prioriteras framför en ny serie på Netflix och hur du kan, genom hormonella påslag, avsluta din stresscykel genom en stunds njutning med din partner.

Livsstil & mode

Smått & Gott

Reportage

Din roll i ditt barns relation till internet

Vi har pratat med Maria Dufva, kring barns utsatthet på nätet eftersom det blir mer skärmtid för många under sommarlovet. Hur kan du internetsäkra ditt barn och hur pratar man om internet utan att ”lägga sig i”? 

Reportage

Tips för att prata om säker surf

På sommaren ökar inte bara sol och bad-timmarna, utan i många familjer även skärmtiden. Här kommer en checklista för dig som förälder och några saker att tänka på för att ditt barn ska vara tryggt på nätet.​

Inredning

Inred smart på små ytor

Att spendera kvalitétstid i sommarstugan med hela familjen är underbart – men ibland kan den begränsade ytan göra det onödigt svårt.
Lär dig att inreda smart på små ytor och skapa mer plats för att umgås!

Annons
Annons
Mat & dryck

Recept

Dessert

Njut av härliga småkakor

Fika i syrenbersån? En fika med grannen? Fika med dina kusiner som kommer på besök? Fika med din väninna? Fika efter maten i sommarstugan? Fika med.. Under sommaren blir det väldigt mycket fika, med all rätt. Swedish fika är ett välkänt begrepp över hela världen, av förklarliga skäl. Här kommer några recept på våra favoritkakor, stoppa i frysen så är du alltid redo när det vankas fikabesök! More

Läs mer
Recept

Älskade plåtmat!

Finns det något bättre än mat på plåt som tillagar sig själv i ugnen medan du gör annat? Här har du tips på några plåtfavoriter att dra fram som ess ur rockfickan så du kan sätta dig ute och njuta av solen istället! More

Läs mer
Reportage - Hälsa

Pia blev sjuk i 17 år av sina bröstimplantat

Pia Bodelson beskriver sitt liv som ett aktivt familjeliv. Med intressen som träning, hälsa och umgänge med familj och vänner levde hon som vem som helst, men för 17 år sedan förändrades allt. Då opererade hon in silikonimplantat i brösten och sedan dess har hon varit kroniskt sjuk.

Efter många olika turer hos läkaren – där ingen förstod sig på hennes ospecifika symptom – bestämde hon sig för att operera ut implantaten, en så kallad explant. Då upptäcktes ett hål i det ena implantaten som läckt ut silikon i kroppen.

person holding a green plant
Trädgård

Den stora trädgårdsdepressionen

Odling och plantering är ytterligare ett sätt att identifiera sig i vår nervösa nutid. Precis som med mindfulness, eller att jogga innan frukost – att säga att man är en person som odlar eller har trädgårdsland berättar inte bara att det är ett intresse eller en hobby, nej, det berättar mer – säger något om vad du är för slags person. En trädgårdsperson. Ah! Den ljuva drömmen om att vara en sådan. En sådan som påtar. En sådan som skördar. En sådan som kan titta upp mot solen, kisa lite, och sedan tala om vad klockan är.
More

Läs mer
Skönhet

Sommarfina händer

Sorgekanter gör ingen glad – men det gör däremot lite färg! Här har vi listat några härliga favoriter för sommarfina händer. More

Läs mer
Mode

5 sköna och hållbara semesteroutfits

Nu drar semestern igång och kanske blir det att fira den hemmavid även i år.

Oavsett var du kommer befinna dig så tipsar Ann-Sofie om fem enkla, men grymt snygga, outfits som passar både en hemester som utlandssemester i färger och material som är både klassiska och tidlösa.

Annonsblockerare upptäckt!

Pausa gärna adblock när du läser Femenine, vi är annonsfinansierade och vill gärna kunna göra nya spännande nummer för er att läsa.

Refresh